Home / LOCATIE

EEN FESTIVAL OP HET LUTTERZAND

Het Lutterzand is een bijzonder natuurgebied. Het ligt aan de voet van de stuwwal uit de ijstijd en is 600 hectare groot. Het natuurgebied bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen, jeneverbesstruiken en prachtige bossen met grove den, berken en eiken.

Dwars door het natuurgebied stroomt het riviertje De Dinkel dat één van de weinige oerriviertjes is in Nederland. Het riviertje verplaatst zich al meanderend tot wel een halve meter per jaar, en in de winter is de waterstand zo hoog dat veel weilanden onder water komen te staan. Een bijzonder verhaal dat niet iedereen kent. 

Theater Festival Groond Locatie LutterzandHET MEULENMAN

Het Meuleman is de landgoedcamping in Twente waar rust en recreatie op een hele bijzondere plek in de natuur samenkomen. Het landgoed waar  landgoedcamping het Meuleman zicht op bevindt in de Lutte bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden. De camping is 7 hectare groot, waarvan 2 hectare natuurgebied.


OVERNACHTEN

De camping heeft 113 ruime kampeerplaatsen en vijf vakantiehuisjes. Door de natuurlijke omgeving van de camping in de Lutte liggen de kampeerplekken verspreid in het bos en langs het heideveld. Wil je tijdens je bezoek aan Groond blijven slapen? Kijk dan snel op www.camping-meuleman.nl

Theater Festival GroondBereikbaarheid

Groond ligt in het natuurgebied Lutterzand. De locatie is goed bereikbaar met de auto echter zijn de parkeerplekken beperkt. Kun je met de fiets komen? Dan is dat de beste optie. Komt je toch met de auto? Er zijn parkeermogelijkheden bij Landgoedcamping Meuleman. 

Eten en drinken

Tijdens het festival verzorgen lokale ondernemers diverse hapjes en drankjes voor jou om van te genieten.