Home / PROGRAMMA / Maxime Joost & Chris van Veenen: Ich spreche keinen deutch

Ich spreche keinen Deutsch

Een komische voorstelling over transgenerationeel trauma.

Wat betekent het om derde generatie oorlogsslachtoffer te zijn? De Twentse theatermaker Maxime Noël Joost neemt je mee in de geschiedenis van haar Duitse opa.

Ich spreche keinen Deutsch is een komische autobiografische voorstelling over de Duitse opa van Maxime die verhuist naar Borne tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Maxime onderzoekt met de voorstelling hoe het trauma van haar opa ook de generaties na hem heeft getekend. Hoe heeft het oorlogstrauma zich heeft geworteld in de generaties en hoe kom je er weer uit?


Workshop

Maxime en Joost nemen je mee in het proces van het maken van deze voorstelling. Hoe is het om zo'n persoonlijk verhaal te vertellen? En wat moet je bij het maken van een voorstelling echt niet vergeten? De makers peppen je op met een echte theater warming-up!


Maxime Joost & Chris van Veenen

Maxime studeerde 15 mei 2022 af als Theatermaker aan Theaterschool De Trap in Amsterdam. De deuren naar het theater openden zich al in haar jeugd waar ze aan diverse opera's van de Nationale Reisopera heb meegewerkt als actrice en sopraan.

Chris studeerde (met onderbrekingen) van 2014 tot 2022 aan Theaterschool De Trap en van 2019 tot 2021 aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA), waar hij zich tot een allround acteur ontwikkelde.

Credits

Concept, scenografie en tekst: Maxime Noël Joost I Spel: Chris van Veenen en Maxime Noël Joost I Regisseur: Annemieke van Westerloo I Fotografie: Toos Nauta