Home / PROGRAMMA

Programma

Bij Groond kies je precies wat jou past: drie volle dagen onderdompelen of een festivaldag vol voorstellingen. Met het arrangement ben je al vanaf vrijdag op het terrein, eet je samen met de makers en kan je op zaterdag deelnemen aan 5 bijzondere theaterworkshop. In deze workshops geven de makers een kijkje in de keuken én ga je zelf ook actief aan de slag. Je sluit het weekend af met de 5 voorstellingen op de zondag.

Met een ticket voor de zondag krijg je vanaf 13.30 uur toegang tot het festival terrein en kan je kijken naar 5 prachtige voorstellingen. Doordat de voorstellingen meerdere keren tijdens de middag worden gespeeld kan je je eigen programma bepalen! Tussen de voorstellingen door geniet je van de mooie omgeving en een hapje en een drankje van diverse foodtrucks. Verder staan er op het festival terrein twee mobiele escaperooms van Beeldbouw.

Meer weten over de verschillende voorstellingen en de workshops? Kijk dan snel hieronder!Deelnemers

Hei Daar

Kijk, daar heb je Siem! Siem is anders.  Vanaf zijn geboorte doet hij de dingen andersom. Zijn eerste woordje was ‘hèèèb’. Toen Siem was geboren en zijn eerste stapjes zette, wist hij al precies wat hij wilde worden als hij later groot was: een herder. 


De voorstellingen van Janna Handgraaf zijn te zien om

 • 14:45-15:15
 • 16:30-17:00
 • 17:45-18:15

Hokjesdenken

Een aantal opvallende huisjes kijken uit op het kampeerveld. Ingangen, waarachter verschillende mensen schuil lijken te gaan. Stap over de drempel en laat je verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld. Kijk goed om je heen en spits je oren – we nodigen je uit om binnen de hokjes te denken! Waar stap jij naar binnen?


De voorstellingen van TG Greppel zijn te zien om

 • 14:30-16:30
 • 17:30-19:00

Ich spreche keinen Deutsch

Wat betekent het om derde generatie oorlogsslachtoffer te zijn? De Twentse theatermaker Maxime Noël Joost neemt je mee in de geschiedenis van haar Duitse opa.


De voorstellingen van Maxime Joost en Chris van Veenen zijn te zien om

 • 15:45-16:15
 • 17:00-17:30
 • 18:00-18:30

Ergensgrens

Het Twentse coulisselandschap staat onder druk, het grasland rukt steeds verder op. Ook de theaterwereld staat onder druk en ook hier dreigen de coulissen te verdwijnen. Maar wat houdt zich daar op, en tussen de coulissen, verborgen voor het oog van de buitenwereld? Wellicht oude versies van onszelf waar we geen weet (meer) van hebben?De voorstellingen van Ölspur zijn te zien om

 • 15:30-16:00
 • 16:45-17:15
 • 18:30-19:00

Voor deze voorstelling hebben we een bijzondere samenwerking met het Wilminktheater en Muziekcentrum in Enschede. Jonge makers van Wilminks kweek, het talentontwikkelingsprogramma voor theatermakers van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, hebben een voorstelling gemaakt over de wonderen van de Twentse natuur. Een voorstelling over de natuur en leven in het groen. En dat allemaal in het magische decor van het Lutterzand.


De voorstellingen van Wilmink Kweek zijn te zien om

 • 14:30-15:00
 • 16:30-17:00
 • 18:15-18:45TICKETS

Theaterarrangement

Je helemaal onderdompelen op Groond? Ga dan voor het theaterarrangement! Je slaapt op de camping samen met de makers en kan naast de voorstellingen op zondag ook naar 5 toffe workshops op de zaterdag!

Zondag

Voor €21,50 krijg je van 13.30 tot 20.30 uur toegang tot ons festivalterrein. Naast de voorstellingen is er nog een super leuk randprogramma vol activiteiten zoals oa. een mobiele escaperoom en kun je genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een hapje en een drankje!